Kas

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni Yapıldı.

Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa göçüşünün 85.yıldönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN aramızdan ayrılışının 85. Yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Atatürk’ün Hayatı ve Fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Anma programına okul idarecilerimiz,  öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Kas

Son günlerde ümmet olarak geçtiğimiz acı dolu imtihana kayıtsız kalamayarak okul öğrencilerimiz tarafından "Ümmetin Yetim Sevdası Kudüs" temalı program düzenlendi. Programda Arz-ı mevud, Siyonizm, Kudüs'ün önemi ve tarihi konulu konuşmalara, öğrencimizin yazdığı şiire yer verildi. Edilen duaya yürekten aminler eşlik etti.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı okulumuzda istiklal marşı, şehitlerimiz ve gazilerimizim aziz hatıralarına binaen saygı duruşu, okul müdürümüzün günün anlam ve önemini belirten konuşması, öğrencilerimizin şiir okumaları ve Cumhuriyetimizin 100.Yıl Marşı çalınarak coşkuyla kutlandı. Okul müdürümüz Yagup Kaya günün anlam ve önemini belirten konuşmasında dünyanın Göz bebeği olan bir coğrafyada yaşadığımızı ve bu nedenle atalarımızın bu coğrafyayayı elde tutmak için çokça mücadele ettiğini, bu coğrafyada yaşamanın bedeli olarak çokça çalışmamamız, ilim, fen, teknolojik olarak muassır  medeniyetler seviyesine yükselmemiz, herzaman barış benimsenmeli yeri ve zamanı geldiğinde savaşa da hazırlıklı olmamız gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyetle daha nice 100 yıllara kavuşmak temennisiye, konuşmasını Mustafa Kemalin Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz!" sözleriyle bitirdi.

Ekm

KALE Şehit Abdullah Tayyip Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi hedef yks kapsamında akademik takip komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuzun Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Rabia Sili ve Hedef Yks Koordinatörümüz Fatih Akkoyunlu tarafından 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize 26 Ekim Perşembe günü “Hedef Yks Tanıtımı, Yks Sınavı Hakkında Genel Bilgiler ve Yök Atlas Tanımı” konulu seminer verildi. Öğrencilerin de aktif katılımıyla verimli bir seminer gerçekleşti. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda 12. sınıf öğrencilerine yönelik TYT deneme sınavı yapıldı. Öğrencilerimizin seviyelerini belirlemek, eksikliklerini tespit edip önlem almak ve gerçek sınava hazırlık yapmak amacıyla bu sınavı gerçekleştirdik. Emeği geçen Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Rabia Sili tarafından gelişimsel ve önleyici hizmetler kapsamında öğrencilerin kendilerini fark etme, var olan yönlerini geliştirme, sağlıklı ilişkiler geliştirme, olumlu davranışları artırma vb. amacıyla çalışmalar yapmakta ve sınıf rehberlik programı etkinlikleri düzenlemektedir.

Sınıf Rehberlik Programında yer alan Ergen-Ebeveyn İlişkileri konusunda grup rehberlik etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Okulumuzun Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Rabia Sili tarafından velilere yönelik 20 Ekim Cuma günü “Sınır Koyma” konulu seminer verildi. Velilerinde aktif katılımıyla verimli bir seminer gerçekleşti.

Ekm

2023-2024 eğitim öğretim yılı Okul Aile Birliği toplantımızı yaptık. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerini,  Denetim kurulu üyelerini seçtik. Velilerimizi Okulumuz hakkında ve okulumuzda yapılan eğitim öğretim ile ilgili bilgilendirdik. Velilerimiz ile Okulumuzu ve okulumuzda yaptığımız eğitim öğretimi daha iyi nasıl yapabiliriz ve geliştirebiliriz konusunu istişare ettik. Daha sonra  zümre ve sınıf öğretmenlerimiz velilerimiz ile tek tek özel olarak görüştükten sonra toplantımız sona erdi.

Ekm

Okulumuzda depreme hazırlık konusu kapsamında pano hazırlandı, sınıflarda öğrencilere bilgilendirme yapıldı ve deprem anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.

Ekm

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Rabia Sili 16 ekim 2023 Pazartesi günü okulumuz öğrencilerine konferans salonunda Verimli Ders Çalışma Teknikleri konusunda bilgi verdi.

Verim, harcadığımız enerjinin ne kadarının iş için kullanıldığını ifade eden bir terimdir. Ders çalışırken de verimli olmak bir önceliktir. Saatlerce çalışıp yine de bir şey öğrenemediğinizi hissettiyseniz bu çalışmanız verimli olmamıştır demektir. Dolayısıyla verimli ders çalışmak en kısa zamanda en etkili şekilde en çok bilgiyi öğrenmemiz anlamına gelir.

Öğrenciler verimli ders çalışma konusunda tüm soruların cevaplarını bulma fırsatı yakaladılar. Konferansta  öğrencilerin başarılarını desteklemeleri ve onları Yks sınavına hazırlamaları konusunda bir adım oldu.

Ekm

Okulumuzda yangın tatbikatı yapılmıştır. Gerekli güvenlik önemleri alınarak tatbikat başarı ile tamamlanmıştır. Öğrencilerimizin katılımı ile uygulamalı yangın söndürme çalışması yapılmıştır.

Ekm

Okulumuz Kulüplerinden Mesleki Tatbikat kulübü çalışmalarına başladı. Son sınıf öğrencilerimizden İbrahim SEVGİLİ Kale Karataş Merkez Camiinde bu hafta Cuma Namazını kıldırdı.